Επιστροφή στη δουλειά. Και το μωρό;

epistrofi-doyleia-590_b(γράφει η Τσίρου Μαρία)

Πέρασε ο τοκετός, πέρασαν οι πρώτοι δύσκολοι

μήνες προσαρμογής στη νέα κατάσταση, για τους  γονείς, που υποδέχθηκαν με αγάπη και προσμονή το νέο μέλος στην οικογένεια, όμως δυστυχώς πέρασε και ο καιρός και η νέα μανούλα πρέπει να επιστρέψει πλέον στη δουλειά της, γιατί πολύ απλά τελείωσε η άδειά της.

ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΤΕ! ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Αυτό που τώρα σας φαίνεται βουνό, λόγω των άπειρων και αυξημένων υποχρεώσεων ,που θα έχετε, όταν θα επιστρέψετε στη δουλειά , μπορεί στην πορεία να αποδειχθεί σωτήριο.        Καταρχήν, δεν είναι εύκολο να αφήσετε τη δουλειά σας, όχι μόνο επειδή έχετε ανάγκη τα χρήματα. Η δουλειά είναι αυτή που σας κρατάει σε επαφή  με τον έξω κόσμο. Σας δίνει μια ανεξαρτησία κινήσεων  και την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους πέρα από το σύζυγο και την υπόλοιπη οικογένειά σας.

Το μεγάλο όμως δίλημμα είναι : και με το μωρό; τι θα γίνει; με τις άπειρες ώρες που θα εργάζεσαι και που θα πρέπει, πέρα από τη δουλειά, να είσαι συνεπής και σε όλα τα υπόλοιπα που σε περιμένουν στο σπίτι;

Δεν έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ξεκινώντας τη δουλειά, όλα θα πάρουν σιγά σιγά το δρόμο τους. Βέβαια, ένα μεγάλο πλεονέκτημα έχουν οι γυναίκες που εξασφαλίζουν τη φύλαξη του παιδιού από τον παππού και τη γιαγιά γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι πιο σίγουρες για το άτομο στο οποίο θα αφήνουν για αρκετές ώρες το παιδί τους.

Νέες μανούλες, δε χρειάζεται να πελαγώνετε και να πανικοβάλλεστε. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να μιλήσετε με κόσμο, να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά που σας προκαλεί η «κλεισούρα» στο σπίτι και το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα!

Μάθετε και στο σύζυγο να συμβάλλει και θα δείτε πως πίσω από κάτι «κακό» ίσως τελικά κρύβεται κάτι πολύ καλό! Για σκεφτείτε το…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s