ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΑΜΑΣ!

(γράφει η Δέσποινα Μελισσαροπούλου)

Μην εγκλωβίζεστε στα ίδια και στα ίδια! Ανακάλυψε τα ταλέντα σου και καλλιέργησέ τα!

39adfdf4f82be12befaeeea8acbd565c

δεν είμαστε μόνο μαμάδες, είμαστε γυναίκες πάνω απόλα….

 

Για να γράψω αυτό το άρθρο παρακινήθηκα από μία καλή μου φίλη, η οποία είναι η προσωποποίηση της ενεργητικότητας και της αγάπης για τη ζωή….

Στην πρώτη μου απόπειρα να αποτυπώσω τις σκέψεις και τις εμπειρίες μου θα ήθελα να αναφερθώ στους νέους ορίζοντες που άνοιξε για μένα η μητρότητα επαγγελματικά.

77200fcbb0035391b6abf6e366938eaa

Λόγω επιπλοκών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναγκάστηκα να μείνω στο κρεβάτι για μήνες πριν γεννήσω. Όταν λοιπόν ήρθε ο καιρός της λοχείας, μου φαινόταν αφόρητο το ότι έπρεπε να παραμένω στο σπίτι και να κάνω τα ίδια και τα ίδια συνεχώς (να ταΐζω το μωρό, να αλλάζω το μωρό, να προσέχω το μωρό κλπ κλπ). Αισθανόμουν ότι βρισκόμουν σε ένα φοβερό τέλμα. Ωστόσο, δεν είχα το χρόνο για να ασχοληθώ με το επάγγελμά μου, γιατί λόγω κούρασης, ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ για να εργαστώ πνευματικά. Έπρεπε να βρω μία διέξοδο και να απασχοληθώ με κάτι, το οποίο δεν θα ήταν κοπιαστικό πνευματικά ,αλλά παράλληλα θα μου έδινε τη χαρά της δημιουργίας, την δυνατότητα να ασχοληθώ με κάτι εντελώς καινούργιο, το οποίο θα με ανανέωνε ψυχολογικά.

 

Κάπως έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω ένα χόμπι που πάντα ονειρευόμουν, την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων.. Δεδομένου ότι πάντα λάτρευα τα κοσμήματα ,και ιδίως τα σκουλαρίκια, το θεώρησα σαν μια ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψω πως κατασκευάζονται. Με τον τρόπο αυτό, αφενός θα έβρισκα μία διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας με το μωρό, αφετέρου θα μπορούσα πλέον να κατασκευάζω μόνη μου τα αγαπημένα μου αξεσουάρ όπως θέλω και σαφώς πιο οικονομικά..

GetAttachmentGetAttachment.jpg 2GetAttachment.jpg 3

Δεν ήξερα όμως πώς να ξεκινήσω… Μέχρι που ο άντρας μου, μου έδωσε την ιδέα! Θα παρακολουθούσα ένα σεμινάριο Online για να μάθω τις βασικές τεχνικές και μετά βλέπουμε. Όπως και έκανα. Όταν είχα χρόνο ,παρακολουθούσα το σεμινάριο. Στη συνέχεια, αγόρασα δύο σχετικά βιβλία και τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμό και υλικά. Μέσα από τα βιβλία ανακάλυψα κάποια μαγαζιά στην περιοχή μου, τα οποία επισκέφθηκα και έπαιρνα ιδέες για τα υλικά και τους τρόπους κατασκευής. Και, μέσα από την ενασχόληση, άρχισα σιγά σιγά να βελτιώνομαι ακόμα περισσότερο και να δοκιμάζω τεχνικές και υλικά, που δεν είχα δει στο σεμινάριο. Με λίγα λόγια, άρχισα να εξελίσσω μία διαφορετική πτυχή των ταλέντων μου, που μέχρι τότε δεν ήξερα καν ότι υπήρχε.

5c4617e95e283aaaee4073a63d2b4d91

Δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στα ίδια και στα ίδια! Ναι, η μητρότητα είναι μία καινούργια εμπειρία, αλλά στη ζωή δεν πρέπει να είμαστε μόνο μαμάδες… Ας στραφούμε στον εαυτό μας, να τον προσέξουμε και να καλλιεργήσουμε τα ταλέντα μας. Εξάλλου, εμείς οι μαμάδες, είμαστε κατεξοχήν το πρότυπο για τα παιδιά μας. Η συμπεριφορά μας θα τα καθοδηγήσει και θα τα βοηθήσει να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s