ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!…..

9e5f8eccc4c631a3eccdc51a504b9d4a6aee5bf316c994f7a2eda2896f2ffbb1

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΑΚΑ: «ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΔΙΑΙΤΑ», ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΔΙΑΙΤΑ; ΙΣΩΣ ΠΟΤΕ!

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

Πολύ απλά επειδή δηλώνοντας πως από Δευτέρα ξεκινάμε δίαιτα, δείχνει αμέσως ότι είμαστε αναβλητικοί και προγραμματίζουμε κάτι για λίγο αργότερα. Η αναβλητικότητα βέβαια είναι ένα στοιχείο του λαού μας όμως ο λόγος που αναβάλλουμε να ξεκινήσουμε δίαιτα έχει βαθύτερα αίτια.

Νομίζουμε, πως θα μπορούμε να φάμε αμέτρητη ποσότητα απαγορευμένων τροφών  για κάμποσες μέρες ή κατά τη διάρκεια των διακοπών και μετά αυτομάτως να μειώσουμε δραματικά την πρόσληψη φαγητού και ως εκ τούτο θερμίδων.

Ο πρωταρχικός λόγος λοιπόν που το αναβάλλουμε είναι επειδή το νιώθουμε και το εκλαμβάνουμε ως τιμωρία του εαυτού μας. Δεν είναι έτσι όμως….

Ίσα ίσα, όταν τρώμε αλόγιστη ποσότητα από κάθε είδους βλαβερές τροφές γεμάτες λιπαρά, τότε είναι που τιμωρούμε τον εαυτό μας. Τότε είναι που του κάνουμε πραγματικά κακό.

Οπότε, για να βρούμε μια μέση λύση, που θα μας κάνει να χαιρόμαστε που ξεκινάμε δίαιτα, είναι να κάνουμε τα εξής:

  1. Δεν περιμένουμε ποτέ να έρθει η ημέρα Δευτέρα για να ξεκινήσουμε. Ξεκινάμε μόνο όταν το πάρουμε πραγματικά απόφαση ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας.
  2. Δεν το αντιμετωπίζουμε ως τιμωρία του εαυτού μας αλλά ως μια πράξη ευεργετική αποτοξίνωσης και κάθαρσης του οργανισμού μας.
  3. Δεν υποσιτιζόμαστε τιμωρώντας τον εαυτό μας υποβάλλοντάς τον σε ένα σοκ.
  4. Ακολουθούμε ένα διατροφικό πλάνο ανάλογα με τις καθημερινές δραστηριότητες και ανάγκες και όχι επειδή βρήκαμε μια «ωραία» δίαιτα από την κολλητή μας.
  5. Δε στερούμαστε τίποτα! Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, πιστέψτε με, δε θα παχύνετε ούτε και θα χαλάσει η δίαιτά σας αν φάτε ένα γλυκό ή ένα παγωτό την εβδομάδα ή αν πιείτε λίγη μπυρίτσα. Ακόμη και αν μια μέρα ξεφύγετε δεν έγινε τίποτα.
  6. Βάλτε ποικιλία στη διατροφή σας δοκιμάζοντας ακόμη και νέες γεύσεις ή νέες κουζίνες.
  7. Μην ξεκινήσετε μια δίαιτα που αποκλείει κάποιες ομάδες τροφών όπως για παράδειγμα gluten free προϊόντα. Ούτε επειδή έχετε δυσανεξία σε κάποια τρόφιμα. Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως ναι μεν στην αρχή θα δείτε διαφορά, όμως μετά θα ξαναφάτε από τις τροφές αυτές. Αν σας τις απαγορεύσουν, τότε είναι και αυτό ένα είδος τιμωρίας.
  8. Το σημαντικότερο το αφήσαμε για το τέλος. Να σας γίνει βίωμα πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας, για την ομορφιά του αλλά και την υγεία του. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας….. Φάτε, αλλά προτιμήστε τροφές που σας κάνουν καλό και όχι κακό!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s