Ημερολόγιο για fit μαμάδες! Εύκολες ασκήσεις για σμιλεμένα και όμορφα χέρια!

00a8b8224fd51555adb4ee00af225ab3

Μέρος Πρώτο ( για αρχάριες)

Οι  ασκήσεις αυτές θα σας χαρίσουν όμορφα και γυμνασμένα χέρια, που δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου χαλαρώνουν! Πρόκειται για ασκήσεις για αρχάριες που όχι μόνο σμιλεύουν τα χέρια σας αλλά θα τα δείτε γρήγορα πιο αδύνατα και μυώδη!Τα χέρια είναι μια μυική ομάδα,που κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να παραμελούμε…..

  • Σταθείτε όρθιες με τα χέρια ανοιγμένα στο ύψος των ώμων και κάντε κυκλικές κινήσεις με τις παλάμες να κοιτούν το πάτωμα. Κάντε την άσκηση για 30 sec και αφού ξεκουραστείτε ενδιάμεσα 10 sec, κάντε άλλα 2 σετ.
  • Προχωρήστε στη δεύτερη άσκηση ,που είναι τα πους απς με λυγισμένα πόδια για 30sec. Αν θέλετε να το δυσκολέψετε, κάντε την άσκηση με τα πόδια τεντωμένα προσέχοντας να είστε σε ευθεία θέση από το πάτωμα και να μην κάνετε υπερέκταση της μέσης.
  • Στην επόμενη άσκηση τεντώστε τα χέρια στο πλάι, λυγίστε σε 90 μοίρες τους αγκώνες και κάντε από τη θέση αυτή άρση των χεριών για 30 sec είτε με βαράκια του ενός έως τριών κιλών είτε χωρίς.
  • Περνάμε στις βυθίσεις χεριών. Καθίστε ανάσκελα και στηρίξτε το σώμα σας μόνο στις φτέρνες και στις παλάμες. Ανασηκώστε τη λεκάνη και κατεβείτε χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σας. Έτσι γυμνάζετε τους τρικεφάλους σας.
  • Η επόμενη άσκηση είναι πάλι τα πους απς με λυγισμένα ή τεντωμένα πόδια και τελειώνουμε με μια άσκηση για τους δικεφάλους.
  • Καθίστε σε όρθια θέση λυγίζοντας λίγο τα πόδια σας. Φέρνετε τα χέρια σας μπροστά από τους μηρούς σας και  λυγίζετε προς τους ώμους κρατώντας βαράκια του ενός έως τριών κιλών ή χωρίς.

Να θυμάστε πως ανάμεσα στο κάθε σετ της ίδιας άσκησης ξεκουράζεστε 10 sec, στη συνέχεια, πριν αλλάξετε άσκηση, ξεκουράζεστε για 1 min και συνεχίζετε. 

Αν δεν έχετε βαράκια και ωστόσο θέλετε να δυσκολέψετε λίγο τις ασκήσεις, αρκεί να κρατήσετε στο κάθε χέρι από μια μπουκάλα νερού του 1,5 λίτρου.

Συνδυάστε τη μυική ομάδα των χεριών με μια άλλη πιο μεγάλη μυική ομάδα και κάντε τις ασκήσεις δυο φορές την εβδομάδα για να δείτε αποτελέσματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s